What is 5 hours, 28 min and 30 seconds in seconds?
- print Print
- list Cite
Expert Answers
calendarEducator since 2012
write511 answers
starTop subjects are Math, Science, and Business
There are 60 seconds in a minute, so 28 mins = 28*60 seconds = 1680 seconds
There are 60 minutes in an hour, so 5 hrs = 5*60 mins = 300 mins
300 mins = 300*60 seconds = 18000 seconds, so 5 hrs = 18000 seconds
In total we have 5 hrs + 28 mins + 30 seconds = 18000 + 1680 + 30 = 19710 s
Related Questions
- What percentage of 2 minutes is 30 seconds?
- 1 Educator Answer
- How to add/change to fraction form: 5 hours 36 min 7 s + 8 hours 28 min 9 s=?
- 1 Educator Answer
- If a ball is thrown into the air with a velocity of 40 ft/s, its height in feet seconds later is...
- 1 Educator Answer
- what is the GCF of 30 and 75?
- 1 Educator Answer
- Show that `n^5 - n` is divisible by 30 for all integers n.
- 3 Educator Answers
calendarEducator since 2012
write8 answers
starTop subject is Math
19,710 seconds
This is a unit conversion or dimensional analysis problem.
There are 60min in 1 hour and 60 seconds in 1 min. So you multiple straight across your divison signs and cross out the units that simplify. The number you are left with is the number of seconds in that amount of time.
You should know that 3600secs=1hr (60secs*60mins)
You should also know that 60 secs=1min
5hrs=3600*5 (=18000secs)
28mins=60*28 (=1680secs)
30secs=30secs
Add all the seconds together:
18000 + 1680 + 30 = 19710 secs
19710seconds
Unlock This Answer Now
Start your 48-hour free trial to unlock this answer and thousands more. Enjoy eNotes ad-free and cancel anytime.
Student Answers