# A secretary is paid $13.50 per hour. If she works 30 normal hours and 6 hours at time and a half, what is her total pay?

*print*Print*list*Cite

### 2 Answers

The base salary of the secretary is $13.5 per hour. She works for 30 hours in the week at the normal rate and for 6 hours at one and a half times the normal rate.

As her normal rate is $13.5 per hour , one and a half times this is 1.5*13.5 = $20.25 per hour.

So she earns 13.5*30 for the 30 hours she put in at the normal rate and 20.25*6 for the 6 hours she put in at the raised rate.

Her total pay is therefore: 13.5*30 + 20.25*6 = $526.5

**The total pay of the secretary for the work done during the week is $526.5**

The rate of pay per hour to the secretary is $13.50 per hour.

There is no information regarding the separate rates of pay per hour for normal hours of work of sectretary and any other special hours of work.

Therefore we treat that all the total number of hours secretary worked at the same uniform rate of $13.50 per hour.

The total hours the secretay worked = (30+6.5)hrs = 36.5 hrs.

Therefore the total pay to the secretary = number of hours she worked *the constant rate of pay per hour =$(36.5*13.5) = $492.75.

Therefore the secretary gets a total pay of $492.75.