# Okey if an adult ticket is 9.48 to enter the castle and for a child is 4.74 pounds and for a parking is for cars is 5.25 and for coaches is 31.50 pounds 1. Find the total cost for each of these...

Okey if an adult ticket is 9.48 to enter the castle and for a child is 4.74 pounds and for a parking is for cars is 5.25 and for coaches is 31.50 pounds 1. Find the total cost for each of these groups visiting the castle A 16 children B 25 children C 40 children and 6 teachers D 2 adults and 2 children in a car E 12 adults and 33 children in a coach 2 A What would it cost for a coach party of 35 adults to visit the castle? B Would it cost more or less if the 35 adults went by car ? C How much more or less would it cost ?

### 1 Answer | Add Yours

Hello!

This all isn't very complicated, but requires some work.

Probably you know that if we take the same number (x) several times (n) and have to sum them up, then the result is x*n (x multiplied by n), or n*x (the same). Now go for specific questions.

**1.a.** 16 adults, each have to pay 9.48. The total cost is 16*9.48 = **151.68**.

**1.b.** 25 children by 4.74, 25*4.74 =** 118.50**.

**1.c.** 40 children and 6 teachers (probably adults): 40*4.74 + 6*9.48 = **246.48**.

**1.d.** 2 adults, 2 children and 1 car: 2*9.48 + 2*4.74 + 5.25 = **33.69**.

**1.e.** 12 adults, 33 children and 1 coach: 12*9.48 + 33*4.74 + 31.50 = **301.68**.

**2.a.** 35 adults and 1 coach: 35*9.48 + 31.50 = **363.30**.

**2.b, c.** How much cars it is necessary for 35 adults? No less than 35/4 = 8.75, i.e. 8 is insufficient but 9 is sufficient (4*9 = 36).

So there are 35 adults and 9 cars. But we don't want to sum this, the question is this more or less than in 2.a?

The same number of adults for both options, the difference is in transport only. 1 coach costs 31.50 and 9 cars cost 9*5.25 = 47.25, so **the car variant costs more**. The **difference is** 47.25 - 31.50 = **15.75**.

(all totals are in the same currency as the prices, £ here)