math is going on a walk a thon.For every 1/2 mile he walks he gets 75 cent.When he finished his walk he raised $3.75.How fair did he walk ??? and How many haous are there in 1 week,3 and 1/2 days???

2 Answers | Add Yours

violy's profile pic

violy | High School Teacher | (Level 1) Associate Educator

Posted on

For the first question:

We know that he earns `$0.75` for every `1/2` miles that he walks, therefore for 1 mile he will earn `2*$0.75 = $1.50` . So, we must know how many` $0.75`  he earns so that we know what number to multiply to `1/2` .

We will use division: `($3.75)/($0.75) = 5`   .

Therefore, there are five 1/2 miles. So, the total miles that he walks is `(1/2)*(5) = 2.5` miles.

For the second one:

We know that in `1 ` day there are `24` hours and in a week there are `7` days so, `7 * 24 = 168` hours in a week. We are considering `1` week and `3 1/2 ` days so, `3.5 * 24 = 84` hours.

Therefore, there are `168 ` hours + `84` hours = `252 ` hours in `1` week and `3 `` 1/2 ` days.

That is it! :)

atyourservice's profile pic

atyourservice | Student, Grade 11 | (Level 3) Valedictorian

Posted on

.For every 1/2 mile he walks he gets 75 cent.When he finished his walk he raised $3.75.How fair did he walk ?

If he gained .75 cents every 1/2 a mile it would mean he gains $1.50 every mile because:

`.75 xx 2 = 1.5`

Therefore if you divide the the total by the 1.5 you get

`3.75/1.5 =2.5`

therefore he walked

2.5 miles

How many hours are there in 1 week,3 and 1/2 days???

There are 24 hours in a day, and 7 days a week.

The first thing we much do is multiply 24 by 7 because of the reason stated above.

24 x 7 = 168 hours

Then multiply 24 by 3.5 or you can just add 24 + 24 + 24 + 12 (twelve because 1/2 a day is half of 24 which is equal to 12)

24 x 3.5 = 84

Now you add both numbers to get the sum:

84 + 168 = 252

therefore there are 252 hours in 1 week 3 and 1/2 days

We’ve answered 318,989 questions. We can answer yours, too.

Ask a question