How many soldiers are there in a group of 27 sailors and soldiers if there are four fifths many sailors as soldiers?
- print Print
- list Cite
Expert Answers
calendarEducator since 2010
write12,544 answers
starTop subjects are Math, Science, and Business
There are 4/5 as many sailors as soldiers. Let the number of sailors be denoted by Sa and the number of soldiers be denoted by Sd.
So we have Sa = (4/5)*Sd.
Also Sa + Sd = 27
=> (4/5)Sd + Sd = 27
=> (4/5)Sd + (5/5)*Sd = 27
=> (4/5 + 5/5)Sd = 27
=> (9/5)*Sd = 27
=> Sd = 27*(5/9)
=> Sd = 3*5
=> Sd = 15
Therefore there are 15 soldiers in the group.
Related Questions
- How many fifths are there in four wholes?
- 1 Educator Answer
- a teacher has 27 students in her class she asks the students to form as many groups of 4 as...
- 1 Educator Answer
- If 1 year is equal to 365 days, how many seconds are there in a year.
- 1 Educator Answer
- How many minutes is it until 5:00 if forty minutes ago it was four times as many minutes past 2...
- 1 Educator Answer
- If in the army there is one officer for every 16 privates, how many officers are there in a...
- 1 Educator Answer
calendarEducator since 2008
write3,662 answers
starTop subjects are Math, Science, and Social Sciences
Let the number of sailors be x and the number of soldiers be y.
Then, given that there are 4/5 sailors as many as soldiers.
==> y = (4/5) x.
But, given that all together are 27.
==> x + y = 27.
Let us substitute with y= (4/5)x
==> x + (4/5)x = 27
==> (9/5)x = 27
==> x = 27*5/9 = 3*5 = 15
Then, there are 15 sailors.
==> y= (4/5)x = (4/5)*15 = 12
Then, there are 12 soldiers.
First do 4 divided 5 which is 0.8 because that is four fifths.
If you're doing the CFAT practice test just look at the multiple choices given and try and multiply the 0.8 by each of the choices you were given then subtract the answer to 27 to find out if it's correct
0.8x15=12
27-12=15
Therefore there are 12 Sailors and 15 soldiers
Seems we have two different answers here.
The numbers are 12 and 15.
According to the Canadian forces practice test the answer is 15 soldiers.
I am still looking for the right answer.
Given that there are four fifths as many sailors as soldiers.
That is, if there x soldiers in the group, then then there are 4x/5 sailors. Together they are x+4/x = 9x/5 in the group.
But actually there are 27 soldiers in the group.
=> 9x/5 = 27.
We multiply both sides by 5/9 and get:
Therefore (9x/5)*(5/9) = 27*(5/9) = 15.
x = 15.
Therefore the number of soldiers = x = 15.
The number of sailors = 4x/5 = (4/5)15 =12.
Student Answers