Homework Help

How many robots are needed if 300 chairs have to be built from 2:00 p.m. to 7:00 p.m....

user profile pic

bigbang! | Student, Grade 9 | Honors

Posted July 29, 2011 at 5:43 AM via web

dislike 0 like

How many robots are needed if 300 chairs have to be built from 2:00 p.m. to 7:00 p.m. by a team of robots if each takes 4 minutes to build one chair?

A. 19
B. 6
C. 5
D. 4
E. 3

4 Answers | Add Yours

Top Answer

user profile pic

shaznl1 | High School Teacher | Salutatorian

Posted July 29, 2011 at 8:00 AM (Answer #1)

dislike 1 like

First, lets see how much time the robots total took. Since the rate of robots is measured in minutes, lets changed the number of hours into minutes.

7-2 = 5 HOURS= 5*60= 300 minutes

so every robot worked 300 minutes.

Let's see how many chairs can one robot build in 300 minutes

300/4 = 75 chairs

the total robot team built 300 chairs.

Inevitably, there are 300/75 = 4 robots in the team

The final answer to this MC is D (4 robots).

Actually, this could be solved by plugging in method. However, i prefer to use algebra.

 

user profile pic

justaguide | College Teacher | (Level 2) Distinguished Educator

Posted July 29, 2011 at 12:49 PM (Answer #2)

dislike 0 like

The chairs are to be built from 2:00 p.m. to 7:00 p.m. That is a time period of 5 hours or 5*60 = 300 minutes.

The number of chairs to be built is 300. This essentially means that 1 chair should be built in a minute.

As each robot takes 4 minutes to build a chair, 4 robots are required to be able to build 4 chairs in 4 minutes or 1 chair in 1 minute.

The correct answer is option D or 4 robots.

 

user profile pic

atyourservice | Student, Grade 10 | Valedictorian

Posted June 30, 2014 at 12:15 PM (Answer #3)

dislike 0 like

How many robots are needed if 300 chairs have to be built from 2:00 p.m. to 7:00 p.m. by a team of robots if each takes 4 minutes to build one chair?

A. 19
B. 6
C. 5
D. 4
E. 3

7 - 2 =5

they have 5 hours and there are 60 mins in an hour

5 x 60 = 300

so they have 300 minutes to build 300 chairs:

300 / 4 = 75

300 / 75 =4

so the answer is D. 4

user profile pic

givingiswinning | Student, Grade 10 | Valedictorian

Posted August 15, 2014 at 11:38 PM (Answer #4)

dislike 0 like

7 - 2 =5

5 x 60 = 300

300 / 4 = 75

300 / 75 =4

D. 4

Join to answer this question

Join a community of thousands of dedicated teachers and students.

Join eNotes