Homework Help

A car travels 540 km in 45 hr. How far will it go in 8.0 hr at the same average speed?...

user profile pic

gretjxfj | Student, Undergraduate | eNoter

Posted February 23, 2012 at 7:21 PM via web

dislike 0 like

A car travels 540 km in 45 hr. How far will it go in 8.0 hr at the same average speed? How long will it take to go 200 km at this speed?

1 Answer | Add Yours

user profile pic

William Delaney | (Level 1) Distinguished Educator

Posted February 23, 2012 at 9:03 PM (Answer #1)

dislike 0 like

This seems like a pretty slow car.

540 divided by 45 = 12 km per hour

8 hrs x 12 = 96 km

200 km divided by 12 = 16.66

The car will go 96 km in 8 hours.

It will take approximately 16 hours and 39 1/2 minutes to go 200 km

 

Join to answer this question

Join a community of thousands of dedicated teachers and students.

Join eNotes